tirsdag, september 05, 2006

Dansk CMS i open source - hvad siger du til den opsætning?

Jeg fandt den her på www.computerworld.dk

Videnskabsministeriet vælger open source CMSMed en ny rammeaftale lægger Videnskabsministeriet sig fast på at benytte en open source-platform på ministeriets fremtidige webløsninger. Første opgave bliver at samle IT- og Telestyrelsens webtjenester på en ny portal. Af Kristoffer S. Madsen, 12. juli 2006 kl. 12.04 ANNONCE:Videnskabsministeriet har valgt det open source-baserede CMS-system Plone som platform for ministeriets fremtidige web-udvikling.

Valget er truffet i forbindelse med et EU-udbud om udvikling og drift af ministeriets webløsninger.

Udbuddet er vundet af et konsortium med designvirksomheden 1508 i spidsen og med Headnet og Rackhosting som tekniske partnere.

Ny portal på vejKonsortiet vil ifølge kontorchef Morten Ellegaard i IT- og Telestyrelsen levere CMS-løsninger baseret på open source-løsningen Plone på en rammeaftale, som også offentlige institutioner uden tilknytning til Videnskabsministeriet kan benytte.

IT- og Telestyrelsen under Videnskabsministeriet bliver de første til at tage den nye rammeaftale i brug.

- Vi vil samle alle IT- og Telestyrelsens brugerrettede tjenester som eksempelvis teleprisguiden på en ny portal baseret på Plone-løsningen. Vi forventer, at den ny portal vil være i luften ved udgangen af året, siger Morten Ellegaard.

Han forventer, at Videnskabsministeriet med den nye rammeaftale også kommer til at benytte Plone-løsningen ved udviklingen af nye hjemmesider.

Med rammeaftale slipper ministeriet for at bruge tid og ressourcer på at gå i EU-udbud, når der skal udvikles nye web-tjenester.

Rammeaftalen løber over fire år, hvor Videnskabsministeriet forventer at købe ind for cirka ni millioner kroner på aftalen.

Ingen kommentarer: