mandag, april 30, 2007

Printer vi alt ud - nej, men meget

Har lige læst at der bliver printet som aldrig før, og det er jo noget der ikke skulle være nødvendigt når man tænker på at vi lever i en digital tidsalder. Men der bliver printet som aldrig før, og det er noget der ikke er godt for regnskoven (tror jeg).

En skov er et plantesamfund, hvori træer udgør hovedbestanddelen. Endvidere må det kræves, at der er tale om et større areal, at træerne har en vis højde, og at trækronerne tilnærmelsesvis når hinanden. Skov forekommer naturligt overalt på Jorden, bortset fra områder med for lav temperatur eller for tørt klima. Klimaet er afgørende for, hvilken skovtype, der udvikles.

En mindre skov kaldes for en lund.

Skove med træer, som har dybe rødder, har en væsentlig indflydelse på klimaet og den dybere jords vandindhold. Træernes rødder kan transportere op til 10% af den årlige nedbør i vådsæsonen fra overfladejorden og til dybere jordlag - ned til 13 meter. I tørketider "henter" træerne så vandet igen og kan på denne måde lave op til 40% mere fotosyntese i tørkeperioder.

I overført betydning bruges ordet "skov" også til at angive en større samling af ensartede individer eller emner f.eks. en skov af biler eller mennesker.

Ingen kommentarer: